mandag 14. januar 2013

Handarbeid før jul

Før jul lå jeg ikke akkurat på latsiden...  Jeg strikket disse:  
Disse:


 Og disse:

Samt et par til som jeg tror jeg glemte å fotografere, de var hvit med turkis kant og snøre. De tre nisseparene  var i størrelse 1, 2 og 3 år, og de falt veldig i smak hos de ungene som fikk de til jul.

Jeg har vel ikke fortalt om betennelsen min? Har jeg det ,så kommer det i alle fall en liten repetisjon her: Våren 2010 fikk jeg en betennelse i handleddet som var så vond at jeg hadde problemer med å skjære brød, åpne kaffekanna, måkke til hesten mm.  Jeg greide heller ikke å strikke.  Høsten 2010 var jeg blitt bedre, strikket et par votter, noen lester og luer før betennelsen kom tilbake igjen. Siden har jeg omtrent ikke strikket i det hele tatt. Så derfor prøvde jeg litt forsiktig her nå. Desverre kom betennelsen sigende igjen, så strikkinga er lagt på hylla midlertidig. Det som er bra er at jeg kan hekle uten å få vondt.

Så ble det tre par votter. Det største paret er gitt bort, det minste paret har jeg enda liggende igjen.
 I tillegg til disse to parene med rosa votter laget jeg to par i sjøgrønn og turkis, de er git bort før jeg fikk fotografert de. Kansje jeg får meg bilder senere :) 

Som jeg har nevnt før, så passet jeg en elskelig skapning ved navn Bono. Han la sin elsk på tre matter jeg har som mamma har laget, - to av dem skimter du i bildene her. Mens jeg laga matta måtte jeg ha den på gulvet og se om økinga ble rett etter som jeg ikke har laget slike matter før. Her la jeg matta på gulvet før jeg gikk på do, og på returen så matta slik ut: 
Hysj, æ søv ser du vel! 



MÅÅÅÅÅ jeg flytte meg? Den er så god å ligge på! 

Vel ferdig ble den tatt i bruk med en gang:


 Det blikket over kanten der er ubetalelig! 
 Han koser seg godt :)
Det tok meg tre dager (+ siste halve omgangen den 4. dagen på morgenen) å få denne ferdig. Det gikk med ca 2 poser restegarn, og enda litt til.  Jeg var til og med så ivrig med å få den ferdig at da jeg skulle gjøre ferdig vottene under så hadde jeg brukt opp et av nøstene som jeg trengte :D 

Etter at matta ble ferdig hadde jeg vondt i  armene. Skikkelige heftige fibrosmerter! Jeg måtte ta det med ro noen dager så det roet seg. Det er ikke rart det ble vondt, matta er heklet i 3 og 4dobbelt garn, krok nr 6 eller 7 (husker ikke), og med så tykt garn måtte jeg holde kroken som en strikkepinne, og da det ble litt størrelse på matta ble den skikkelig tung å arbeide med. 

-----------:::::------------
Disse vottene med JB på ble ikke ferdig til jul. Han som skulle få de fikk i stedet en tom dorull med et gavekort på lilla votter. Siden de ble gjort ferdig på nyttårsaften på besøk hos vedkommede så fikk han bestemme dekoren selv. Bokstavene står for Justin Bieber, hans store idol

5125

2 kommentarer:

  1. Skal si du har vært produktiv !!!
    Sokkene med knyting er jo bare så stilig.
    Håper du har en flott dag der "sør"
    Klem fra Siv

    SvarSlett
  2. Her har vi det bare bra, både to og firbeinte. Fin dag til deg og :)

    SvarSlett