onsdag 12. august 2009

Speiederleir

I år var vi på Åndalsnes på landsleir. Det var en fantastisk opplevelse! Jeg tar meg frihet til å legge ut bilder av oss som dro. Her er fra togstasjonen. 4 spente "små" og to enda mer spente store... :)


Enkelte var veldig spent på hva som skulle skje, og forventningene var skyhøye!



Slik så det ut på leirområdet da vi kom med toget..




Og etter et par dager så det slik ut. Vi var 7500 speidere, og ca 500 i staben som jobbet der. Jeg er bare så utrolig glad for at vi slapp unna den svineinfluensaen!




Denne karen dukket opp da vi hadde leirbål. Etter som vi her nord ikke er vant med slike skapninger vakte den stor oppmerksomhet og vandret fra hand til hand :)

Det var mange både lange og slitsomme dager, men vi kunne sikkert vært der ei uke til!

Været var nesten forferdelig... Varmt varmt varmt og litt vind. Men vi overlevde det og. Det er bare det at jeg ikke liker at det er så varmt og mye sol. Det flotte var at det var ganske kaldt om natta, sånn at vi fik ksove godt. Det var sol hele tiden bortsett fra siste dagen som kvalifiserte til regntøy. Bildet under her viser tårnet som ei speidergruppe på sørlandet laget, de bygget på dispansasjon, for på slike leirer er det ikke lov å bygge høyere enn 4 meter + flagg på toppen. Det er pga sikkerheten :)

Tautrekking siste dagen:I løpet av leiren lærte ungen mye om forskjellige ting, og jeg var på flere lederkurs. Jeg har masse bilder fra leiren, men velger å ikke legge de ut pga det er så mange som kan gjenkjennes.
Så var det på tide å pakke sammen... non pakket om natta, og var trøtt på morgenen... Veldig trøtt... hehe
Så var lavoene våre og tatt ned. Thor-Magnus på bildet her, og leiren til Rognan i bakgrunnen.
Oversiktsbilde fra leirområdet etter at det var pakket sammen. Det vises godt hvordan veiene gikk mellom leirene. Det var oppmålt på forhånd slik at alle visste hvor de skule bo. All ære til staben som gjorde en fantastisk jobb med å drive leiren, logistikken fungerte veldig bra. Man kan ikke forvente at alt skal kå på skinner når f.eks 8000 stk skal ha utlevert mat i løpet av en time, det blir litt kaos. Jeg sto i matkø sammen med noen som faktisk ble ganse irritert over at de va2 20 minutter for sen, men da sa jeg fra. Det er noen tonn mat som skal ut, og de på matutleveringa gjorde det beste de kunne! Ene dagen var faktisk traileren forsinka med en halv time, og det har klart sine ringvirkninger. Men bevares, vi var da på leir for å kose oss, ikke irritere oss over bagateller :D
Vi har forresten fått speidervenner i Danmark. De het Simon, Simon og Simon..
En av dagene fikk alle speiderne invitasjon og takkekort til vennskapslunsj. Hver speider skulle finne seg en speider fra en annen plass og enten invitere til lunsj eller bli invitert til noen andre. Thor-MAgnus inviterte og på takkekortet stio det Simon x3... Hehe. Guttene var herlige og så fikk dem smake ostesmørbrød med skinke varmet i folie på bål. Det hadde de aldri spist før. Det skulle de ta med seg hjem og lære bort. Så gøy at vi kunne lære noe nytt bort til andre :D

Det skjedde så mye flott på leiren, jeg har nok ikke hverken tid eller plass til å fortelle alt her, så jeg avslutter denne epistelen med å si:
"og vi var alle enige om at det hadde vært en flott tur" ...
Forresten så hjalp det å øve før landsleiren, og ta skadene på forskudd. Det var ingen skader i vår leir, og ikke et eneste plaster ble brukt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar