tirsdag 8. september 2015

Rikdom

Hva er rikdom?
Er det mange fine ting?
Penger i banken?
Ferieturer?

Nå har jeg lite penger i banken, jeg vet ikke om jeg greier meg økonomisk neste måned, eller om jeg må be om hjelp, men det jeg vet er at jeg er rik. SØKKRIK!

Vi lever i en materialistisk verden, vi glemmer å  verdsette øyeblikket.

Jeg har en kropp som gjør at jeg føler at jeg lever, men den virker, og den blir bedre for hver dag.

Jeg har verdens mest elskelige sønn, hest og hund.


Jeg synes jeg er rik. Noe jeg har lært meg de siste årene er å nyte øyeblikket. Øyeblikket kan være middag med sønnen min, et hundehode på låret som ser på meg og vil ha kos, eller hunden som kommer krypende opp i senga om natta og bare vil ligge inntil ryggen min og kose, hesten som humrer til meg når jeg kommer i gjerdet til henne, en fisketur i fjæra eller en sopp og bærtur i skogen.
Eller som dette: å oppleve ugla som satt på ledningen og titta på meg og Ayla og prata med oss mens vi gjorde oss klar til å gå en mørketur i skogen i håp om å treffe på nordlyset.
Rikdom er øyeblikket når  himmelen blir som et gigantisk kinolerret, nordlyset eksploderer over meg, og kameraet er klart til å fange øyeblikket.


Rikdom er å møte en liten skapning i veikanten som sitter der og venter mens jeg henter kameraet inne, og venter tålmodig på at jeg kommer tilbake for å ta et bilde.  


Rikdom kan og være lykken over å være sammen med noen som deler min interesse for å skape, dele gleden, dele kreativiteten.

   Rikdom er å ha tid til å nyte øyeblikket.

De som kjenner meg godt vet at jeg er ikke spesielt opptatt av fasader. Jeg har levd bak en fin fasade i alt for mange år, det var slitsomt. Jeg skal være den første til å si at det å starte et nytt liv ikke var enkelt, men du verden så godt det var da jeg kunne la fasaden dra dra til helv....

Jeg kjenner innimellom desperasjon og fortvilelse tar meg, men hva er det verste som kan skje?
-Man greier seg alltids.

Om det skulle reke en leser innom bloggen min, så har jeg noen spørsmål du kan stille deg selv:

-Hva er rikdom i ditt liv?
-Greier du å se det store i det små?


7109

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar